Αρχική

Τι είναι η κοιλιοκάκη

Διαιτολόγιο

Κατάλογοι

Προϊόντα Χ.Γ.

Συνταγές

Καταστήματα, Εστιατόρια, Ζαχαροπλαστεία

Χρήσιμες Πληροφορίες

Σύνδεσμοι

Νέα - Ανακοινώσεις

Επικοινωνία

 

Ζυμωτό ψωμί με αλεύρι Harisin (για 1 Kg ψωμί )

Υλικά

1 πακέτο αλεύρι Harisin 500 g , μαζί με φυσική μαγιά 8 g , (περιλαμβάνεται στη συσκευασία με το αλεύρι)

ζεστό νερό 500 ml (δύο γεμάτα ποτήρια)

φυτικά λίπη (μαργαρίνη ) 40 g

αλάτι (1 κουταλάκι του γλυκού = 5 g) (Να μην προστεθεί σε δίαιτες χαμηλές σε αλάτι).

Προετοιμασία

1. Τοποθετείστε το αλεύρι σε ένα μπολ, και προσθέστε τη μαγιά το αλάτι και τη μαργαρίνη. Ανακατέψτε καλά. Πριν ξεκινήσετε την ανάμιξη όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

2. Προσθέστε ζεστό νερό (Θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 40oC) στο μίγμα και ζυμώστε για αρκετά λεπτά (με το χέρι ή με ηλεκτρικό αναδευτήρα) μέχρι το ζυμάρι να ομογενοποιηθεί.

3. Τοποθετείστε τη ζύμη σε μια φόρμα ψησίματος μεγέθους περίπου: 20x10 cm, αφού πριν την έχετε αλείψει με λάδι. Η ποσότητα της ζύμης θα πρέπει να γεμίσει τη φόρμα ως τη μέση.

4. Ζύμωση: Καλύψτε τη φόρμα ψησίματος με ένα πανάκι και αφήστε το να «γεμίσει» σε ζεστό μέρος (37oC) έως η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

5. Τοποθετείστε τη φόρμα σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 200oC και ψήστε το ψωμί για 20 – 30 λεπτά μέχρι η κρούστα να γίνει χρυσαφί.

6. Τέλος βγάλτε το από τον φούρνο και από τη φόρμα ψησίματος και αφήστε το ψωμί έξω για μερικά λεπτά.


Στρογγυλό ψωμάκι με αλεύρι Harisin

Υλικά

1 πακέτο αλεύρι Harisin 500 g , μαζί με φυσική μαγιά 8 g , (περιλαμβάνεται στη συσκευασία με το αλεύρι)

φυτικά λίπη (μαργαρίνη) 25 g

1 αυγό

αλάτι (1 κουταλάκι του γλυκού = 5 g)

ζεστό νερό 300 ml.

Προετοιμασία

1. Τοποθετείστε το αλεύρι σε ένα μπολ, και προσθέστε τη μαγιά το αλάτι, το αυγό και τη μαργαρίνη. Ανακατέψτε καλά. Πριν ξεκινήσετε την ανάμιξη όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

2. Προσθέστε ζεστό νερό (Θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 40 oC) στο μίγμα και ζυμώστε για αρκετά λεπτά (με το χέρι ή με ηλεκτρικό αναδευτήρα) μέχρι το ζυμάρι να ομογενοποιηθεί.

3. Με βρεγμένα χέρια πλάστε στρογγυλά ψωμάκια από τη ζύμη και τοποθετείστε τα σε ένα ταψί.

4. Ζύμωση: Αφήστε τη ζύμη σε υγρό και ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

5. Τοποθετείστε το ταψί σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 200 oC και ψήστε το για 40 λεπτά μέχρι η κρούστα να γίνει χρυσαφί.

Πριν τα βάλουμε στο φούρνο η επιφάνεια της ζύμης μπορεί να αλειφτεί με χτυπημένο αυγό και σπόρους από σουσάμι.


Τυρόψωμα (μπουκίτσες) με αλεύρι Harisin

Υλικά

2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι Harisin για όλες τις χρήσεις.

1 αυγό

3/4 φλιτζανιού (του καφέ) γάλα

1 κουταλιά σούπας βούτυρο (βιτάμ) λιωμένο

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 - 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή τυρί φέτα

Προετοιμασία

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Τα πλάθουμε σε μικρές μπουκίτσες (το μέγεθος είναι κατ’ επιλογήν) και αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο (λαδόκολλα). Ψήνουμε στους 200o C για περίπου 20-25 λεπτά.


Τηγανίτες με αλεύρι Harisin

Υλικά

110γρ αλεύρι Harisin

1 αυγό

250ml γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο ή σπορέλαιο

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι βούτυρο

Προετοιμασία

Βάζετε το αλεύρι Harisin για όλες τις χρήσεις σε ένα μπολ και ανοίγετε μια «τρύπα» στη μέση. Εκεί αδειάζετε ένα αυγό. Προσθέτετε γάλα σιγά-σιγά και ταυτόχρονα συμπαρασύρετε αλεύρι προς το κέντρο του μπώλ. Όταν έχετε αναμίξει τη μισή ποσότητα γάλακτος, προσθέστε το λάδι και χτυπήστε καλά, κατά προτίμηση με ηλεκτρικό μίξερ. Αδειάζετε και το υπόλοιπο γάλα, καλύψτε και αφήστε το για 30 λεπτά.

Αρχίστε να ζεσταίνετε ένα βαρύ τηγάνι των 15 εκατοστών και ρίξτε λίγο βούτυρο και λίγο λάδι. Κουνήστε το τηγάνι για να απλώσει. Αδειάστε το μίγμα αργά, κουνώντας ταυτόχρονα το τηγάνι με κλίση, ώστε να απλώσει σε ένα λεπτό στρώμα. Μόλις ψηθεί για μισό λεπτό, γυρίζετε την τηγανίτα, ώστε να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Έπειτα απλώνετε την έτοιμη τηγανίτα πάνω σε ρολό κουζίνας (που έχετε τοποθετήσει κατά προτίμηση πάνω σε μια σχάρα για να μην κολλήσει η τηγανίτα). Στοιβάζετε τη μια τηγανίτα πάνω στην άλλη. Το μίγμα επαρκεί για 5-6 τηγανίτες.

Μπορείτε να ετοιμάσετε τις τηγανίτες σε προηγούμενο χρόνο και να τις ξαναζεστάνετε για 6-7 λεπτά σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 200oC.

Σερβίρετε με μέλι, μαρμελάδα, επιτρεπόμενη πραλίνα ή λεμόνι και ζάχαρη.

Τέλος, μπορείτε να τις καταψύξετε, αλλά για μια μόνο εβδομάδα.


Pizza ζυμωτή με αλεύρι Harisin (για 1 Πίτσα)

Υλικά

1/2 πακέτο αλεύρι Harisin 250g, μαζί με φυσική μαγιά 4 g

ζεστό νερό 200 ml

αλάτι (1/2 κουταλάκι του γλυκού = 3g)

μαργαρίνη 25 g

Προετοιμασία

1. Τοποθετείστε το αλεύρι σε ένα μπολ, και προσθέστε τη μαγιά το αλάτι, και τη μαργαρίνη. Ανακατέψτε καλά. Πριν ξεκινήσετε την ανάμιξη όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

2. Προσθέστε ζεστό νερό (Θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 40 oC) στο μίγμα και ζυμώστε για αρκετά λεπτά (με το χέρι ή με ηλεκτρικό αναδευτήρα) μέχρι το ζυμάρι να ομογενοποιηθεί.

3. Απλώνουμε τη ζύμη στο τραπέζι, αφού προηγουμένως έχουμε ρίξει πάνω στο τραπέζι λίγο από το αλεύρι, και της δίνουμε το κατάλληλο σχήμα.

4. Ζύμωση: Αφήστε τη ζύμη σε ζεστό και υγρό μέρος για 30 λεπτά. Στο διάστημα αυτό προετοιμάζετε τη γέμιση που θα τοποθετήσετε πάνω στην πίτσα.

5.Βάλτε την πίτσα με τη γέμιση σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 200oC. Ό χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τη γέμιση.


Magdalenas με αλεύρι Harisin

Υλικά

1/2 πακέτο αλεύρι Harisin 250g, ζάχαρη 250 g

ηλιέλαιο ή μαργαρίνη 230 g

4 αυγά, τριμμένη φλούδα από λεμόνι

μισή κουταλιά μαγειρική σόδα.

Προετοιμασία

1. Χτυπήσετε τα αυγά καλά. Προσθέστε ζάχαρη, λάδι, φλούδα λεμονιού, και χτυπήσετε ξανά μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί καλά.

2. Προσθέστε αλεύρι Harisin και τη μαγειρική σόδα. Χτυπήσετε με το χέρι για 5 λεπτά ή με ηλεκτρικό αναδευτήρα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.

3. Γεμίστε το ταψί μέχρι τη μέση και προσθέστε ζάχαρη στο πάνω μέρος.

4. Τοποθετείστε το ταψί σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 200 oC και ψήστε το για 20 λεπτά μέχρι η κρούστα να ροδίσει.


Μαλακό κέικ με αλεύρι Harisin

Υλικά

1 πακέτο αλεύρι Harisin 500 g

ζάχαρη 400 g

βούτυρο ή μαργαρίνη 450 g

8 αυγά

τριμμένη φλούδα από λεμόνι, ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα

Προετοιμασία

1. Χτυπήσετε τα αυγά καλά. Προσθέστε ζάχαρη, λάδι, φλούδα λεμονιού, και χτυπήσετε ξανά μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί καλά.

2. Προσθέστε αλεύρι Harisin και μαγειρική σόδα. Χτυπήσετε με το χέρι για 5 λεπτά ή με ηλεκτρικό αναδευτήρα μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί πλήρως.

3. Βάλτε το μίγμα σε κατάλληλα κύπελλα που έχουν προηγουμένως αλειφτεί με λάδι.

4. Ψήστε για 20 λεπτά στο φούρνο στους 200 oC μέχρι να ροδίσουν.


Μηλόπιτα με αλεύρι Harisin

Υλικά

3 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι Harisin για όλες τις χρήσεις

3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

2 φλιτζάνια τσαγιού μήλα τριμμένα

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια

1/2 φλιτζάνι νερό (μέσα ρίχνουμε λίγο κονιάκ, ένα γεμάτο κουταλάκι γλυκού σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν)

Προετοιμασία

Χτυπάμε τη ζάχαρη, το λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνοντας τελευταία και το αλεύρι Harisin . Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε στους 200o C . Όταν βυθίσουμε το μαχαίρι και δεν κολλάει η ζύμη, η μηλόπιτα έχει ψηθεί. Την αφήνουμε στο ζεστό φούρνο, ώστε να αφαιρεθεί η υγρασία.


Μπισκότα με αλεύρι Harisin

Υλικά

αλεύρι Harisin 500 g

ζάχαρη 250 g

μαργαρίνη 250 g

2 αυγά

αλάτι 2 g (μισή κουταλιά)

σκόνη κανέλλας και / ή βανίλια 4 g

Προετοιμασία

1. Ανακατέψτε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι η μαργαρίνη λιώσει πλήρως.

2. Προσθέστε στο μίγμα την κανέλλα / βανίλια, αυγά και αλάτι. Ανακατέψτε καλά.

3. Προσθέστε αλεύρι Harisin και ανακατέψτε καλά.

4. Διάφορα σχήματα μπισκότων μπορούν να παραχθούν. Είναι απαραίτητο να βρέξετε με λίγο νερό τη ζύμη για να τη χειριστείτε καλύτερα.

5. Τα μπισκότα μπορείτε να τα αλείψετε με χτυπημένα αυγά, και να τα διακοσμήσετε με αμύγδαλα, φουντούκια, κεράσια κτλ πριν τα τοποθετήσετε σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 200 oC


Σπαγγέτι Harisin με σάλτσα Αλάμπρα, Ενφάντα, Καταλούνια, Τολέδο

Προετοιμασία ζυμαρικού

Τοποθετήστε 1 πακέτο σπαγγέτι H arisin 500 γρ σε βραστό νερό (1λίτρο νερό για κάθε 100γρ σπαγγέτι). Βράζετε για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι τα ζυμαρικά να «γυρίζουν» εύκολα στην κατσαρόλα. Σουρώστε και σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα.

Σάλτσα Αλάμπρα

Υλικά

500 γρ. ώριμες ντομάτες

1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό

Λίγο μαϊντανό

5 γεμάτες κουταλιές κάπαρης σε ξίδι

1 ποτήρι ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Προετοιμασία

  • Κόψτε τις ντομάτες σε κύβους, πλύνετε το βασιλικό και τον μαϊντανό και κόβετε σε πολύ μικρά φύλλα.
  • Πλένετε και τεμαχίζετε την κάπαρη και μετά την βάζετε σε φλιτζάνι με 5 κουταλιές ξύδι.
  • Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, και προσθέστε το ελαιόλαδο.
  • Σιγοβράζετε τη σάλτσα και την αφήνετε να κρυώσει για λίγο.
  • Προσθέστε τη πάνω σε καυτά ζυμαρικά.

Σάλτσα Ενφάντα

Υλικά

6 γεμάτες κουταλιές ελαιόλαδο

125γρ κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

500γρ ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα

1/4 κουταλάκι του γλυκού ξηρής σε σκόνη μαντζουράνας

1+1/2 κουταλιές κάπαρη

350γρ γαρίδες καθαρισμένες μεσαίου μεγέθους

Αλάτι

Πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Μαγειρεύουμε για λίγο σε κατσαρολάκι το κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο
  2. Προσθέτουμε τις ντομάτες. Μαγειρεύουμε έως το νερό της ντομάτας να εξατμιστεί πλήρως και τα ντοματάκια να μην λιώσουν.
  3. Προσθέτουμε στη σάλτσα τη ξηρή μαντζουράνα, τη κάπαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τις γαρίδες.
  4. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι οι γαρίδες να ροδίσουν.
  5. Τέλος προσθέτουμε τη σάλτσα πάνω στα ζυμαρικά και σερβίρουμε αμέσως.

Σάλτσα Καταλούνια

Υλικά

250γρ φρέσκα μανιτάρια

1/2 κουτί αποφλοιωμένα ντοματάκια

3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)

Ελαιόλαδο

Φρέσκο βασιλικό

1 φύλλο δάφνης

Προετοιμασία

  1. Κατά την διάρκεια προετοιμασίας της σπαγγέτι Harisin, βράζουμε μαζί και το φύλλο δάφνης.
  2. Σε τηγάνι με μεγάλη φωτιά τηγανίζουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις ντομάτες προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
  3. Στο τηγάνι προσθέτουμε τα ζυμαρικά που έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε καλά και δυνατά χαμηλώνοντας τη φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
  4. Τέλος προσθέτουμε το βασιλικό και σερβίρουμε.

Σάλτσα Τολέδο

Υλικά

5 κουταλιές ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1χλγ φρέσκα ντομάτα κομμένη σε φέτες χωρίς σπόρους και ξεφλουδισμένη

Αλάτι

4 φύλλα φρέσκου βασιλικού

Προετοιμασία

Τηγανίζουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο

  • Προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας μόλις το σκόρδο αλλάζει χρώμα
  • Όταν οι ντομάτες αρχίζουν να χάνουν τα υγρά τους προσθέτουμε αλάτι
  • Συνεχίζουμε το τηγάνισμα σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
  • Όταν η σάλτσα έχει πήξει ρίχνουμε το βασιλικό και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά μετά από 2 λεπτά.
  • Αδειάζουμε τη σάλτσα στα ζυμαρικά και σερβίρουμε